divendres, 4 de juliol del 2008

Entre el 15 i el 45 per cent de dones deixa el tractament de reproducció assistida el primer any per ansietat

Es calcula que entre el 15 i el 45% de dones deixa el tractament de reproducció assistida abans del primer any per ansietat i, per tant, no aconsegueix el seu objectiu. Això demostra que posar-se nerviós no és la millor manera d'aconseguir que aquests tractaments acabin amb èxit, és a dir, en embaràs i que la millor recepta, per contra, és tenir molta paciència i, sobretot, insistir i insistir. Així ho ha assegurat el doctor Julio Herrero, metge adjunt del Servei de Ginecologia de l'Hospital Vall d'Hebron, creador del primer Atles Interactiu de Reproducció Assistida, un programa informàtic per conèixer amb detall com evoluciona cada tractament.


Durant la presentació de l'Altes Interactiu, Julio Herrero, ha assegurat que a la reproducció assistida "cal arribar amb mentalitat de corredor de fons. Només així es podrà aconseguir un embaràs". Ha afirmat, a més, que les taxes altes d'èxit (fins a un 90%), "s'obtenen a base d'insistir", per això "les coses han d'estar molt clares des d'un principi".Ha explicat que l'atles que ha creat, recopilant dades d'una quarantena de ginecòlegs durant més de quatre anys, permetrà, entre d'altres coses, personalitzar les presentacions perquè cada especialista en reproducció assistida pugui mostrar com ho fa ell.
D'aquesta manera, la pacient visualitzarà el seu tractament personalitzat, observarà les seves peculiaritats i podrà conèixer en cada moment en quin procés està immersa. L'any que ve està previst presentar una versió de l'atles pensada per al públic en general "perquè les pacients, d'alguna forma, puguin jugar amb ell" i resoldre així dubtes i pors, i una pagina web, també dirigida a pacients.Llistes d'espera de tres a quatre anysDe la seva banda, el cap del servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'hospital matern infantil de la Vall d'Hebron, Lluis Cabero, ha qualificat de "vergonya social" que hi hagi una llista d'espera per a tractaments de fecundació assistida de tres a quatre anys. Per a aquest expert, la decisió de recórrer a la reproducció assistida "arriba després d'un període no curt de temps i ple de frustracions" i quan la dona es troba amb la llista d'espera en la sanitat pública va a la privada per obtenir resposta al seu anhel, fet que suposa un "dispendi econòmic important" que "augmenta les tensions dins de la parella". Cabero ha assenyalat que "la informació és potser el millor dels tractaments" per a l'ansietat i les pors que pateixen els que recorren a la reproducció assistida per tenir un fill.