dimarts, 17 de juny del 2008

Neix TVSalut, la televisió de les sales d'espera dels hospitals

Les estones a les sales d'espera dels hospitals no seran més curtes però sí més entretingudes gràcies a TVSalut. Es tracta d'una iniciativa creada per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el Consorci Hospitalari de Catalunya que permetrà seguir els canals de la Corporació mentre esperem per visitar-nos. A més, TVSalut oferirà informació diversa sobre el sistema sanitari català i sobre l'hospital on ens trobem elaborada pel propi centre. I tot, en la mateixa pantalla.


A TVSalut, la pantalla està partida. A la part central es podrà seguir un dels canals de la Corporació, en principi el 3/24, mentre que a l'esquerra anirà passant material informatiu elaborat pel mateix hospital. S'informarà, per exemple, sobre quants llits té el centre, quins serveis proporciona, què cal fer per demanar hora, quines campanyes duu a terme o avisos de darrera hora. Es tracta d'un projecte pioner a Europa que ja està en funcionament a l’Hospital Sant Jaume de Calella i que podrà arribar a tots els usuaris que atenen els centres vinculats al Consorci Hospitalari de Catalunya.

L'objectiu és que es converteixi en la principal xarxa de comunicació en la salut pública catalana i un mitjà de comunicació instantani amb els usuaris. Cada hospital pot personalitzar el seu TVSalutGràcies al software Automatic TV, desenvolupat per l’empresa filial de la CCMA Activa Multimèdia, cada hospital pot personalitzar de forma senzilla i ràpida el canal, ja que hi pot incorporar continguts d’elaboració pròpia sobre salut i qualitat de vida així com informació útil del centre. La flexibilitat de TVSalut permet introduir textos, fotografies i vídeos i publicar missatges diferenciats a diverses sales d’un mateix hospital així com triar el canal de la CCMA que s’emet en cada moment.En la presentació d'aquesta iniciativa, Albert Sáez, president del Consell de Govern de la CCMA, ha destacat que TVSalut és “un projecte emblemàtic d’una línia estratègica que és un dels elements nuclears de la nova CCMA: els audiovisuals de proximitat”. També ha recordat que la CCMA té “la missió de donar servei públic audiovisual a Catalunya i això vol dir, dues coses: posar a l’abast de tota la societat els continguts de la CCMA, però també la seva tecnologia. TVSalut recull aquests dos aspectes.” De seva banda, el president del CHC, Josep Abelló, ha explicat que "TVSalut respon a la necessitat dels centres associats d'informar l'usuari" i ha volgut remarcar que "aquests centres, que atenen 4,5 milions d'usuaris de la xarxa pública, programen 6 milions de consultes externes i assisteixen 2 milions de visites a urgències l'any".