dilluns, 9 de juny del 2008

'La clínica dels horrors', a Itàlia

Així han definit els mitjans italians la clínica italiana Santa Rita. La policia fiscal del país ha detingut aquest dilluns tretze metges i el propietari de l'empresa acusats de frau contra la sanitat pública i, en alguns casos, d'homicidi voluntari amb agreujant. La clínica alterava els historials dels seus pacients i els operava innecessàriament per cobrar més diners i rebre més subvencions.
Dels catorze detinguts, dos ja estan a la presó i la resta estan sota arrest domiciliari. Entre ells, hi ha el metge i exdirector de la clínica de Milan Santa Rita i el propietari de l'estructura sanitària. Segons els investigadors, a la clínica, que estava subvencionada per la Seguretat Social, es falsificaven els historials dels pacients per augmentar els reemborsaments estatals, que en els últims dos anys haurien arribat als dos milions i mig d'euros.
A més, el departament de Cirurgia de Tòrax va efectuar intervencions quirúrgiques inútils i inexplicables a desenes de pacients que no necessitaven cap mena d'operació. A causa d'això, segons la Fiscalia, els detinguts estan també acusats de cinc casos d'homicidi voluntari amb agreujant per la cruesa i uns noranta episodis de lesions greus.
A la 'Clínica dels horrors", com ha estat denominada pels mitjans de comunicació italians, també s'han produït una desena de casos de pacients amb tuberculosi, a qui es va decidir sense cap motiu extirpar-los un pulmó.
En un altre dels casos citats pels mitjans locals, una noia de divuit anys se la va sotmetre a una mastectomia radical, quan n'hi hauria hagut prou amb una extirpació d'alguns nòduls.
Les detencions s'han pogut fer gràcies a les escoltes telefòniques entre els metges de l'estructura sanitària en què afirmaven "que era necessari operar el màxim possible per augmentar els beneficis", segons ha afirmat el coronel de la guàrdia fiscal italiana, Cesare Maragoni.

09-06-2008