Els més de 26.000 restaurants adherits al sistema Ticket Restaurant han iniciat aquesta setmana una lluita contra l’obesitat. Ho fan a través del Programa Gustino, que impulsa el Ministeri de Sanitat, i que dóna deu normes bàsiques per oferir als clients menús equilibrats i saludables. Es calcula que més de 175.000 ciutadans mengen en aquests establiments cada dia en el conjunt d’Espanya.
Les deu normes que s'han compromès a seguir els restaurants: 1.- Com a mínim un de cada tres primers plats seran a base de verdures, hortalisses o llegums.2.- S’oferiran hortalisses, verdures o llegums com alternativa d’acompanyament en els segons plats. 3.- Com a mínim, una de cada tres opcions per a les postres serà fruita fresca (sencera o manipulada, com ara macedònia), sucs naturals o fruits secs. 4.- Existiran sempre plats de peix com a opció de segon plat.5.- Es disposarà de preparacions culinàries que no requereixin gran quantitat de greixos i s’utilitzaran tècniques com les coccions alimentàries al vapor, forn, graella o planxa. 6.- Existirà la possibilitat de triar mig menú: un plat (a triar entre els primers o segons plats) i postres, o bé menús complets a base de mitges racions.7.- S'oferirà als comensals una ampolla d'aigua. Les begudes alcohòliques (vi, cervesa o cava) es podran sol•licitar per copes o en unitats individuals. 8.- S'oferirà oli d'oliva verge per amanir. 9.- S'oferirà pa integral com alternativa al pa blanc.10.- No hi haurà salers sobre les taules a l'abast dels clients i existirà l'alternativa de menús baixos en sal amb condiments alternatius (pebre, espècies, herbes aromàtiques,...)
Les deu normes que s'han compromès a seguir els restaurants: 1.- Com a mínim un de cada tres primers plats seran a base de verdures, hortalisses o llegums.2.- S’oferiran hortalisses, verdures o llegums com alternativa d’acompanyament en els segons plats. 3.- Com a mínim, una de cada tres opcions per a les postres serà fruita fresca (sencera o manipulada, com ara macedònia), sucs naturals o fruits secs. 4.- Existiran sempre plats de peix com a opció de segon plat.5.- Es disposarà de preparacions culinàries que no requereixin gran quantitat de greixos i s’utilitzaran tècniques com les coccions alimentàries al vapor, forn, graella o planxa. 6.- Existirà la possibilitat de triar mig menú: un plat (a triar entre els primers o segons plats) i postres, o bé menús complets a base de mitges racions.7.- S'oferirà als comensals una ampolla d'aigua. Les begudes alcohòliques (vi, cervesa o cava) es podran sol•licitar per copes o en unitats individuals. 8.- S'oferirà oli d'oliva verge per amanir. 9.- S'oferirà pa integral com alternativa al pa blanc.10.- No hi haurà salers sobre les taules a l'abast dels clients i existirà l'alternativa de menús baixos en sal amb condiments alternatius (pebre, espècies, herbes aromàtiques,...)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada