divendres, 7 de març de 2008

Els establiments adherits al sistema Ticket Restaurant lluitaran contra l’obesitat


Els més de 26.000 restaurants adherits al sistema Ticket Restaurant han iniciat aquesta setmana una lluita contra l’obesitat. Ho fan a través del Programa Gustino, que impulsa el Ministeri de Sanitat, i que dóna deu normes bàsiques per oferir als clients menús equilibrats i saludables. Es calcula que més de 175.000 ciutadans mengen en aquests establiments cada dia en el conjunt d’Espanya.

Les deu normes que s'han compromès a seguir els restaurants: 1.- Com a mínim un de cada tres primers plats seran a base de verdures, hortalisses o llegums.2.- S’oferiran hortalisses, verdures o llegums com alternativa d’acompanyament en els segons plats. 3.- Com a mínim, una de cada tres opcions per a les postres serà fruita fresca (sencera o manipulada, com ara macedònia), sucs naturals o fruits secs. 4.- Existiran sempre plats de peix com a opció de segon plat.5.- Es disposarà de preparacions culinàries que no requereixin gran quantitat de greixos i s’utilitzaran tècniques com les coccions alimentàries al vapor, forn, graella o planxa. 6.- Existirà la possibilitat de triar mig menú: un plat (a triar entre els primers o segons plats) i postres, o bé menús complets a base de mitges racions.7.- S'oferirà als comensals una ampolla d'aigua. Les begudes alcohòliques (vi, cervesa o cava) es podran sol•licitar per copes o en unitats individuals. 8.- S'oferirà oli d'oliva verge per amanir. 9.- S'oferirà pa integral com alternativa al pa blanc.10.- No hi haurà salers sobre les taules a l'abast dels clients i existirà l'alternativa de menús baixos en sal amb condiments alternatius (pebre, espècies, herbes aromàtiques,...)