dilluns, 11 de febrer del 2008

"Saludividú", és una barreja de les paraules "salut" i "diversió" i és el nom que ha escollit l'Associació Catalana contra el Càncer per batejar aques


Cuidar-se no ha de ser una creu sinó tot el contrari: un hàbit divertit a més de molt, molt saludable. Això és el que demostrarà Saludividú, la Festa de la Salut, que se celebra aquest diumenge al Parc de l’Espanya Industrial de Barcelona amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer. La festa, pensada per a tota la família, prestarà una especial atenció als més petits de la casa, amb entretinguts tallers i actuacions on aprendran a seguir uns hàbits de vida saludables.

La festa s’allargarà durant tot el dia (de les 10.30 a les 18.00 h) i comptarà amb nombroses activitats, totes elles gratuïtes. Destaquen els tallers on els assistents aprendran uns senzills trucs per prevenir el càncer, com ara els beneficis de la dieta mediterrània, de protegir la pell del sol, de fer exercici físic o d’evitar el consum d’alcohol i tabac. I tot, d'una manera molt divertida: pintant, retallant, construïnt piràmides, cuinant, pujant a un rocòdrom o, fins i tot, jugant a bàsquet. I és que, ja hem dit que cuidar-se no ha de ser avorrit!Saludividú, a més, també comptarà amb nombroses actuacions per amenitzar la jornada. Estan especialment pensades per als nens, però de ben segur també agradaran els més grans. Passaran per la festa, entre d’altres, el grup Macedònia, el Màgic Andreu i el Pau del Club Súper 3. Per a més informació sobre les activitats previstes es pot consultar el programa de la festa en aquest PDF.La festa de la salut està organitzada per l’Associació Contra el Càncer de Barcelona amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Aquesta és la segona col·laboració de les dues entitats, que ja treballen conjuntament en un programa de detecció precoç del càncer de mama a la ciutat.