dilluns, 25 de febrer del 2008

El ministre Soria es compromet a combatre l’alcohol de garrafa


Hi ha hagut rebaixes fiscals i pensions mínimes més altes. Però aquest divendres el ministre de Sanitat i Consum ha fet arribar les promeses electorals al terreny de l'alcohol i el sexe. Bernat Soria s'ha compromès a "garantir la qualitat" de les begudes alcohòliques que consumeixen els joves, i a disminuir l'IVA dels preservatius i a lliurar-los de forma gratuïta als llocs d'oci.

Soria ha participat en un acte electoral amb professionals i col·lectius sanitaris i ha anunciat la posada en marxa d'una acció per tal d'analitzar la qualitat de les begudes alcohòliques que es consumeixen als locals de copes. L'objectiu seria la pràctica fraudulenta que consisteix a reomplir ampolles amb un producte d'inferior qualitat. El ministre també vol regular amb el sector de l'hostaleria i els fabricants un codi d'autoregulació de la publicitat, per tal d'eliminar els anuncis de les publicacions adreçades a menors.
Pel que fa a la salut sexual, Soria ha promès un gran pacte social contra l'embaràs no desitjat i les malalties de transmissió sexual.