dimecres, 30 de gener del 2008

Tercera mort en pocs dies per una operació relacionada amb l’aprimament

La mort de tres dones en només divuit dies per una operació d'estètica relacionada amb l'aprimament ha disparat les alarmes. L'últim cas s'ha produït aquesta mateixa setmana. Una dona de 49 anys va morir ahir després de sotmetre's a una operació de cirurgia estètica a la Policlínica de Barcelona, segons publica el diari El Punt. La dona s'estava recuperant d'una dermolipectomia, una reducció de pell acumulada al baix ventre després d'un aprimament. La clínica ja ha demanat que es practiqui l'autòpsia per determinar la causa de la mort.

El Departament de Salut està investigant dos casos que s'han produït recentment, tots dos relacionats també amb operacions contra l'obesitat. Va morir una noia de 19 anys veïna de Santa Perpètua de Mogoda, que va sotmetre's a una operació que consistia en la col·locació d'una banda de silicona que se situa al voltant de la part superior de l'estómac amb l'objectiu de reduir la sensació de gana.
La setmana passada una dona de 48 anys va morir després de sotmetre's a una operació de reducció d'estómac a la clínica Sagrada Família de Barcelona. En els dos casos la família ha denunciat suposades negligències.