dimecres, 2 de gener del 2008

La Xina anuncia una vacuna humana contra la grip aviar

El Centre de Control i Prevenció de Malalties de la Xina i la farmacèutica Beijing Sinovac Biotech han anunciat l'èxit d'una vacuna desenvolupada contra la grip aviar que s'ha mostrat efectiva en les proves amb humans. En l'estudi han participat 402 persones entre els 18 i 60 anys, cap dels quals va mostrat reaccions negatives considerables, segons l'Agència Estatal d'Aliments i Medicaments.

Els participants a les proves van rebre diferents dosis de la vacuna i el resultat de tots ells va ser positiu. "Hem estat capaços de controlar les dosis i el procediment d'immunització durant la segona etapa de les proves clíniques, el que ens ofereix aspectes científics i efectius de combatre la malaltia, altament contagiosa", ha explicat el vicepresident de la companyia farmacèutica, Zhang Jiansan. Segons Zhang, amb la tecnologia actual la Xina és capaç de produir vacunes "en quantitats apropiades".
Des que es van detectar els primers casos del virus H5N1 de la grip aviar a Àsia el 1997 s'han contagiat 340 persones, de les quals han mort 209, segons les últimes dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). El país amb més víctimes ha estat Indonèsia, amb 93 morts, seguit de Vietnam amb 46 i la Xina amb 17. A Egipte, dels 38 casos detectats fins a la data, 15 van acabar en mort.
Els dos últims contagis que s'han produït al gegant asiàtic, un pare i un fill de la província oriental de Jiangsu, han tornat a disparar les alertes sobre un possible contagi entre humans, fet que no s'ha confirmat fins ara en cap racó del món. Si el virus saltés entre humans i no d'aus a humans com fins ara, podria desencadenar-se una pandèmia a nivell global, segons l'OMS