dimecres, 30 de gener del 2008

La justícia arxiva el cas de l’hospital de Leganés i el doctor Montes diu que “no perdona”

L'Audiència Provincial de Madrid arxiva el cas de les sedacions il·legals a l'hospital de Leganés (Madrid) i suprimeix tota referència a mala praxis. El doctor Luis Montes, antic cap d'urgències del centre sanitari i cap visible dels metges acusats l'any 2005 d'haver practicat sedacions il·legals a pacients terminals en aquest hospital madrileny, ha dit que no perdona i ha anunciat querelles individuals i col·lectives. Montes va brindar ahir amb xampany davant el centre sanitari amb els seus companys.

Montes ha avisat que "no hi haurà perdó" per a les acusacions que des del Govern d'Esperanza Aguirre es van llençar contra la seva persona i els seus companys. El doctor exigeix que de la mateixa manera que llavors es va fer una campanya d'assetjament contra els acusats, ara n'hi hagi una altra per "rehabilitar" el seu bon nom. El ministre de Sanitat, Bernat Sòria, ha exigit a Aguirre que "demani perdó públicament" als professionals sanitaris de l'hospital Severo Ochoa de Leganés.
El cas va començar amb unes denúncies anònimes sobre una presumpta mala pràctica en l'administració de fàrmacs a pacients terminals en el servei d'urgències que dirigia Luis Montes. Poc després, el responsable de sanitat a la Comunitat de Madrid, Manuel Lamela, va ordenar una inspecció i va retirar del càrrec el doctor Montes, malgrat haver-hi un procés judicial obert.