dilluns, 21 de gener del 2008

Els ambulatoris de Cerdanyola no noten l'inici de l'epidèmia de grip

El Departament de Salut confirmava la setmana passada l'inici d'una epidèmia de grip amb un increment d'activitat als ambulatoris. No obstant això, els responsables d'atenció primària de Cerdanyola expliquen que la situació a la ciutat, a hores d'ara, és de normalitat. Així ho confirmava el doctor Josep Maria Bonet, coordinador de qualitat i avaluació de processos assistencials del CAP II Cerdanyola-Ripollet.

A Catalunya, el departament de Salut té desplegat el Pla d'Urgències anomenat PIUC que serveix per coordinar la feina d'hospitals, ambulàncies i atenció primària durant l'època de més demanda, com és l'hivern. A Cerdanyola es materialitza amb l'increment de dos metges, dues infermeres i dues persones de suport administratiu.
El doctor Bonet ha indicat que les afeccions més habituals en aquesta època són les relacionades amb els processos virals, com ara la grip, els refredats o problemes gastrointestinals. El metge del CAP II ha assenyalat que les persones més afectades són els nens, les persones amb malaties cròniques i els més grans de 65 anys. Josep Maria Bonet ha explicat que la població de risc ha d'acudir al seu centre d'atenció primària quan presenti un símptoma viral, però que la resta de la població pot quedar-se a casa mantenint les mesures habituals.
D'altra banda, el doctor Bonet ha comentat que les urgències del CAP II Cerdanyola-Ripollet funcionen ja al 100% els 365 dies de l'any. Aquest centre té, segons Bonet, dues funcions. Quan els centres d'atenció primària estan oberts, dóna suport als mateixos i quan estan tancats, funciona com un centre d'urgències. El CAP II funciona actualment amb un reforç a les especialitats de Cardiologia, Traumatologia i Radiologia per tal d'atendre més complicades.