dilluns, 3 de desembre del 2007

El Govern de Catalunya amplia les prestacions que marca la Llei estatal de dependència


El Govern de Catalunya farà una aportació addicional al que marca la llei estatal per complementar el pagament de la plaça residencial privada d'un centre acreditat, que pot arribar fins els 528 euros al mes per aquelles persones que tinguin un Grau III nivell 2 i uns ingressos inferiors a 17.700 euros. La mesura és de gran importància atès que un 80% de les persones sol.licitants es troben en aquesta situació. Aquest any, la posada en funcionament de la Llei de dependència a Catalunya ha suposat una inversió de 14 milions d'euros, una xifra que se superarà l'any 2008 en funció de les sol.licituds que s'hagin d'atendre.

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, acompanyada de la directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), Carolina Homar, i el director del Programa per a l'impuls i l'ordenació de la promoció de l'autonomia personal i l'atenció a les persones amb situació de dependència (Prodep), Jordi Tudela; ha explicat la situació del desplegament a Catalunya de la Llei de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència.
La consellera Carme Capdevila també ha destacat que, aquest any, la posada en funcionament de la Llei de dependència a Catalunya ha suposat una inversió de 14 milions d'euros. Una xifra que se superarà l'any 2008 en funció de les sol.licituds que s'hagin d'atendre.
Durant la roda de premsa també s'ha remarcat que el Govern de Catalunya farà una aportació addicional al que marca la llei estatal per complementar el pagament de la plaça residencial privada d'un centre acreditat, que pot arribar fins els 528 euros al mes per aquelles persones que tinguin un Grau III nivell 2 i uns ingressos inferiors a 17.700 euros. Una situació en què es troben el 80% de les persones sol.licitants.
També s'ha donat a conèixer que la majoria de casos que actualment s'estan avaluant no estaven comptabilitzats com a gran dependència. En aquest sentit, el desplegament de la llei estatal a Catalunya està fent aflorar nous casos que faran superar les previsions inicials de 31.000 persones amb Grau III durant el primer any.