dimecres, 12 de desembre del 2007

Barcelona tindrà cinc centres d’atenció primària nous


El Departament de Salut ha aprovat la construcció de cinc nous centres d’atenció primària a Barcelona. Estaran situats a Sarrià, el Guinardó, Trinitat Vella, la banda esquerre de l’Eixample i al carrer Montnegre. D’altra banda, també s’ampliaran tres centres més, els de Ciutat Meridiana, Besòs i Sant Andreu, i es milloraran les instal•lacions de diversos centres més. En total, es destinaran 28 milions d’euros per realitzar aquests obres.

Salut ha detallat que es crearan com nous CAPs:
CAP Montnegre: a banda del Cap Montnegre ja existent, es farà un nou Centre d’Atenció Primària i al mateix edifici hi anirà ubicat un centre de salut mental d’adults i un centre de salut mental infanto-Juvenil). Aquest centre donarà cobertura a 53.000 ciutadans.
CAP Sarrià: a més del nou CAP al mateix edifici anirà ubicat un centre de salut mental d’adults i un centre de salut mental infanto-Juvenil). Aquest CAP donarà servei a 46.500 habitants.
CAP Esquerre Eixample: situat al c/ Comte Borrell, a més del nou CAP al mateix edifici hi haurà Serveis Socials. Aquest centre donarà cobertura a 35.000 persones.
CAP Guinardó. El nou CAP atencdrà a una població de 32.000 persones.
CAP Trinitat Vella: Aquest nou centre de Salut es farà per substituir al CAP Vio Barcino i donarà servei a 10.500 habitants. A banda de la construcció del nous CAPS, el Govern també ha aprovat l’ampliació o remodelació de tres Centres d’Atenció Primària: CAP Ciutat Meridiana, CAP Besos i reforma de CAP Sant Andreu per a la ubicació del CUAP (Centre d’Urgències d’Atenció Primària) Sant Andreu.