dilluns, 29 d’octubre del 2007

L’ASSOCIACIÓ CELÍACS DE CATALUNYA HA INICIAT LA CAMPANYA “CAP NEN CELÍAC SENSE CARAMELS”

L’Associació Celíacs de Catalunya ha enviat una carta a 937 municipis catalans per demanar que els caramels per les cavalcades dels Reis siguin aptes per celíacs. La campanya, iniciada per primer cop aquest any, pretén aconseguir que els municipis catalans, abans de fer les comandes de caramels, tinguin en compte que també els puguin consumir els nens celíacs.

Des de Celíacs de Catalunya s’ha enviat, juntament amb la carta, una llista de fabricants de caramels sense gluten i s’ha posat l’Associació a disposició dels municipis per poder comunicar a tots els seus associats el nom dels Ajuntaments que s’han adherit a la campanya.

Celíacs de Catalunya és una associació formada per més de 7.000 celíacs (el 50% infants, menors de 13 anys) que treballa per fer la vida més fàcil al celíac i les seves famílies, amb aquesta iniciativa es pretén que el col·lectiu de nens celíacs puguin gaudir de caramels sense gluten en un dia tant especial com el de la benvinguda als Reis.

La carta s’ha enviat a:

Ajuntaments Província de Barcelona: 311
Ajuntaments Província de Tarragona: 187
Ajuntaments Província de Lleida: 231
Ajuntaments Província de Girona: 208

La malaltia celíaca és una intolerància al gluten de caràcter permanent que provoca, en individus genèticament predisposats, una atrofia de les vellositats del budell prim afectant la seva capacitat per absorbir els nutrients dels aliments. Els estudis més recents revelen que la prevalença d’aquesta malaltia és una de cada cent persones, tot i que el 90% encara no estan diagnosticades.

El gluten és una proteïna present en els cereals blat, ordi, sègol, civada i els seus derivats. Qualsevol aliment a base d’aquests cereals s’ha d’excloure totalment de la dieta del celíac, evitant també els caramels i llaminadures que ho contenen.


Per a més informació:
Celíacs de Catalunya
Mónica Carrascal
Tel. 639 349 769