dimarts, 24 de juliol del 2007

La recepta electrònica s’implantarà a tot Catalunya a partir del 2008

El Govern de la Generalitat ha aprovat el Projecte de decret pel qual es regula la recepta electrònica, però no serà fins el 2008 quan es comenci el procés de generalització a tot el país. A partir d'aquesta aprovació, es regularà la prescripció electrònica i la dispensació de medicaments, mitjançant la recepta digital, amb més garanties de seguretat i confidencialitat.
El nou sistema electrònic de receptes integra els processos de prescripció i dispensació dels serveis farmacèutics, i permet disposar de la informació en temps real, amb l'objectiu de millorar l'atenció al ciutadà. A més, aquest servei també aporta una millora a la qualitat assistencial i l'accessibilitat del pacient.
La recepta electrònica garanteix plenament el dret de tota persona a la seva intimitat i a al confidencialitat de les seves dades clíniques, així com el deure del secret professional dels metges i farmacèutics.
La prova pilot de la implantació de la recepta electrònica es va iniciar a finals de 2006, a cinc Àrees Bàsiques de Salut de les Regions Sanitàries de Girona i les Terres de l'Ebre. Més concretament, es va implementar a les poblacions de Salt, La Bisbal d'Empordà, Tortosa, Ulldecona i Sènia. La cobertura del pla pilot ha estat de 107.500 habitants, cinc centres de salut, 119 prescripcions i 40 oficines farmacèutiques.
En aquest moment el pilot es troba en la seva última etapa, prèvia al desplegament del projecte a tot el territori català. Els volums de dispensació assolits fins avui en aquesta prova arriben als 6.511 pacients prescrits i a les 31.337 dispensacions, en total.
La implantació del projecte està previst que es generalitzi a tot Catalunya durant l'any 2008, progressivament, i seguirà un model expansiu a partir dels centres on s'ha realitzat el pla pilot. Pel que fa a la inversió, el cost estimat de la seva implantació és de 19 milions d'euros.