dimarts, 24 de juliol del 2007

La meitat de les intoxicacions alimentàries es produeixen a l’estiu

La meitat de les intoxicacions alimentàries tenen lloc a la llar entre els mesos de juny i agost. Els experts recomanen extremar al màxim la conservació de salses, ous i derivats. La majoria d'intoxicacions es deuen a una conservació a temperatures inadequades i a una manipulació incorrecta.
L'Associació Espanyola de Fabricants de Salses i Condiments Preparats recorda la importància d'incrementar la precaució amb els productes elaborats amb ou, com la maionesa, l'allioli o la salsa rosa. Com és normal, l'associació recorda que l'opció més segura és optar per la salsa envasada, tota vegada que, en haver estat elaborada amb ou pasteuritzat, redueix de forma notable el risc d'intoxicació.
L'Institut Silestone, dedicat a l'estudi i divulgació de la higiene a la cuina, recorda que el 50% de les intoxicacions tenen el seu origen a la llar i adverteix del perill que representa la salmonel·losi, que es desenvolupa sobretot a l'estiu. Silestone recorda la importància de no trencar la cadena del fred, tota vegada que les bactèries es multipliquen a temperatura ambient. També es recomana no barrejar aliments crus amb altres de precuinats. El mètode més segur és cuinar els aliments de forma prolongada i a altes temperatures.