dimarts, 24 de juliol del 2007

La Generalitat i l'Agència de Salut Pública de Barcelona presenten el primer protocol per fer front a la lipoatròfia semicircular.

Els departaments de Treball i Salut, junt amb l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) han presentat el primer protocol d'actuació per fer front a la lipoatròafia semicircular. Aquest protocol ha de servir per a què tant els metges del treball i els tècnics de les mútues i els serveis de prevenció propis o aliens de les empreses sàpiguen com actuar en cas de detectar aquesta malaltia entre els seus treballadors.
El protocol també conté indicacions per evitar els factors de risc que es vinculen a l'aparició de la lipoatròfia semicircular. Aquesta és una lesió reversible i lleu, que consisteix en una atròfia visible i/o palpable del teixit adipós, que normalment ocasiona una pèrdua de continuïtat de la pell –per enfonsament d'extensió reduida-.
Normalment la lipoatròfia apareix a zones com la cuixa, i ocasionalment també l'avantbraç, els malucs o l'abdomen. La lipoatròfia semicircular es dóna majoritàriament entre les dones amb un percentage del 87,18% dels casos comunicats. + info