Amb motiu de l’arribada de les vacances d’estiu, el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, COCARMI, recorda la importància del turisme per tothom. El concepte fa referència a l’accessibilitat en tots els productes i serveis que intervenen en el disseny d’un viatge de vacances, des del transport, fins a l’hotel o l’allotjament al destí, passant per la mobilitat als llocs de descans i esbarjo i l’adaptació de l’oferta lúdica i de lleure existent per als turistes.
Tot i que de mica en mica anem construïm una societat amb menys barreres, les dades reals posen sobre la taula el terreny que encara ens manca per recórrer en aquest sentit. Recentment, l’hotel Confortel Pio XII de Madrid (pertanyent a CEOSA, la Corporació Empresarial ONCE) s’ha convertir en el primer i únic establiment hoteler a l’Estat que rep el certificat d’accessibilitat AENOR, la norma UNE 17001 d’accessibilitat global. A la distinció s’ha destacat, tant l’absència de barreres arquitectòniques i de la comunicació a les instal·lacions de l’hotel, com la formació del personal en atenció a clients amb necessitats especials. COCARMI manifesta la seva satisfacció per aquest exemple d’accessibilitat i anima a la resta del sector hoteler i del turisme en general a pensar en tots els seus clients a l’hora de prestar els seus serveis, inclosos col·lectius com el de les persones amb discapacitat o malaltia mental, que també fan vacances i generen riquesa en un sector tan important per al nostre país com el turisme.
El ple dret a gaudir de les vacances i de totes les activitats d’oci i descans és una batalla més per continuar reivindicant per les persones amb discapacitat i malaltia mental. I aquesta fita implica la responsabilitat de tothom. Un disseny accessible ja de bon començament, més inversió en supressió de barreres existents, més sensibilitat a l’oferta empresarial de productes i serveis i, alhora, més mirades de respecte cap a la diferència si és que coincidim a les nostres vacances amb turistes amb discapacitat i malaltia mental. Perquè també són persones que fan vacances i es diverteixen com la resta de la ciutadania. I també són clients i, com la resta, generen riquesa al sector turístic.
Segons l’Institut Nacional d’Estadística, un 9% de la població té algun tipus de discapacitat. A Catalunya, l’entitat més representativa del sector és el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, COCARMI, una plataforma de la qual en formen part: APPS (Federació Catalana Pro Persones amb Discapacitat Intel·lectual), COCEMFE CATALUNYA (Confederació Catalana de Persones amb Discapacitat Física), FESOCA (Federació de Persones Sordes de Catalunya), ACAPPS (Federació d’Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes), FECAFAMM (Federació Catalana d'Associacions de Familiars de Malalts Mentals) i ONCE.
dilluns, 16 de juliol del 2007
COCARMI recorda la importància d’un turisme per tothom
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada