dimarts, 26 de juny del 2007

El 8 de juliol, Cerdanyola es mullarà per l’Esclerosi Múltiple

L’edició d’enguany es farà a 7 piscines de la ciutat en horari matinal. S’informarà tothom de la malaltia, es vendrà marxandatge editat per l’ocasió i un peculiar equip mèdic dinamitzarà les piscines, recollint mielina entre els banyistes. La fotografia del Mulla’t 2007 es farà el dijous 28 de juny, a les 17h i al Camp Municipal de la Bòvila.

El Mulla’t se celebrarà a la ciutat el 8 de juliol, com a gairebé 600 piscines del principat. Totes les piscines disponibles, excepció feta de la de Montflorit, actualment en obres i que s’incorporarà l’any vinent, hi participaran. Una vintena de voluntaris s’encarregaran de fer possible una activitat necessària per normalitzar socialment la malaltia i al mateix temps, recaptar fons econòmics que permeten mantenir les activitats que realitza la Fundació Esclerosi Múltiple.

A diferència d’altres edicions, el Mulla’t cerdanyolenc centrarà la seva activitat en horari matinal. Núria Fuster, en nom de la Fundació Esclerosi Múltiple, explicava en roda de premsa celebrada ahir per presentar l’activitat, que al nostre Mulla’t se l’ha de qualificar d’intens, concentrat.
Xavier Cases, voluntari local del Mulla’t, ha destacat la importància del Mulla’t. Una activitat oberta a tothom que arriba en un any en el qual el voluntariat local ha treballat força en la presentació del llibre Contes Coordinats, una iniciativa solidària amb la Fundació Esclerosi Múltiple sorgit a la nostra ciutat. Una de les característiques del Mulla’t és la gran col·laboració dels diversos agents socials de la ciutat. El gran nombre de piscines que hi participen ho constaten. Cases repassava les piscines on qui vulgui es podrà mullar per l’Esclerosi Múltiple.

L’Esclerosi Múltiple afecta 4.000 persones al Principat, moltes d’elles joves. Activitats com el Mulla’t permeten que se’n parli i que la ciutadania hi col·labori, nedant i adquirint els materials editats a l’efecte que serveixen per finançar hospitals de dia, centres de treball especial o línies d’investigació per guarir la malaltia. L’objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones afectades.
Núria Fuster va destacar l’especifitat de la nostra ciutat, en el Mulla’t. S’hi fa molta feina amb una gran implicació ciutadana i institucional.
L’alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, va assistir a la roda de premsa fent costat al Mulla’t. Agraí que a la ciutat s’organitzin activitats com aquesta i que tinguin un ampli seguiment i suport. Morral feu una crida perquè la ciutadania hi participi, en el Mulla’t, anticipant que ell i l’Ajuntament s’hi mullaran, tal i com han fet sempre.
Un grup de teatre de l’Ateneu, integrat per 5 actors, dinamitzarà les piscines i els banyistes. Al llarg del matí i transformats en un peculiar equip mèdic demanaran als ciutadans els donin una mica de mielina, substància que recobreix els nervis i que els malalts d’esclerosi perden. L’efecte sorpresa i el bon humor marcaran l’activitat del grup. Carles Soler avançava alguna cosa de l’activitat que realitzaran.
Una de les activitats associades al Mulla’t és la realització de la fotografia pròpia de l’activitat. Aquest any es farà al Camp Municipal de la Bòvila. La cita és el proper dijous 28 de juny i a les 5 de la tarda. Tothom hi és convidat. Xavier Cases feia una crida a la ciutadania perquè si poden participin a la foto del Mulla’t cerdanyolenc.