dimarts, 22 de maig del 2007

L'Associació de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica recull més de 400 signatures de suport a la llei per una millor atenció

L’Associació de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica (AFFAC) va recollir diumenge unes 400 signatures en favor de la proposta de llei d’atenció a aquestes malalties al temps que recollia fons per a les seves activitats en una tòmbola i mercadal solidari que va ser un important èxit ja que a les poques hores havia pràcticament esgotat tot el material.
La presidenta de l’entitat, Montserrat Campistó, indica que l’objectiu de la recollida de firmes és reclamar una millor atenció sanitària per a un col.lectiu important de malalts. Campistó remarca les associacions haurien de ser només reivindicatives però que com l’atenció no és l’adequada es veuen obligades a prestar serveis i donar informació als afectats. Tot això provoca un cost que cal sufragar.
La presidenta de l’AFFAC indica que el Ple de l’Ajuntament ha aprovat un conveni de col.laboració que reconeix la feina realitzada des de l’associació “però que no té dotació pressupostària” i manifesta que no volen dependre de subvencions públiques amb tramitacions excessivament burocràtiques.
L’èxit de la recollida de signatures ha sorprès a la pròpia Campistó que es mostra preocupada perquè molta gent diu conèixer persones afectades i això pot significar que hi ha mals diagnòstics. L’entitat, junt a altres col.lectius d’afectats, vol presentar una Iniciativa Legislativa Popular per reclamar la nova normativa, raó per la qual han de reunir 50.000 signatures de suport.