dimecres, 28 de març del 2007

Entitats d'atenció als discapacitats es reuneixen amb Antoni Morral per donar la seva visió de la ciutat

Segons informa el diari digital Cerdanyola.info, el candidat a l'alcaldia de Cerdanyola per ICV/EUiA, Antoni Morral, es reunia ahir amb entitats d'atenció als discapacitats per tal de recollir propostes i suggeriments per confegir el programa electoral d'aquesta formació política, en matèria social.
Morral va explicar que els darrers quatre anys han estat un període de molta feina i de moltes activitats dedicades al tema de la mobilitat, "però segur que insuficient". El candidat d'Iniciativa va dir, en aquest sentit, feien un "balanç molt positiu, no només de la feina realitzada sinó de la planificació del model de ciutat".
Segons Antoni Morral, en el proper mandat "volem prioritzar al màxim les politiques socials i volem aprofundir-hi perquè Cerdanyola és de tots i totes els i les que vivim i, per tant, hem de fer que sigui habitable per fer realitat el qua avui dia encara és un objectiu llunyà: que tothom gaudeixi dels mateixos drets". Morral va parlar del Pla d'Accessibilitat, recentment aprovat al Consell Municipal de Mobilitat com "del full de ruta del futur, una eina útil que ens permetrà actuar amb detall".
Les entitats
Membres de les entitats Aspadi, La Tortuga i de l'Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC) van participar a la reunió aportant la seva visió de la ciutat i demanant solucions a algunes de les qüestions que consideraven no resoltes. Per exemple, van comentar que als passos zebra antics les cadires de rodes elèctriques no poden passar i van demanar rebaixar més les voreres. També van demanar a l'alcalde, l'elaboració de documentació o de llibres en llenguatge braille. En aquest sentit, els representants de l'ACIC, van comentar que més que parlar de "barreres arquitectòniques" caldria esmentar les "barreres de la comunicació" evident que existeixen no només a Cerdanyola sinó a moltes ciutats. "Em conformaria amb una ciutat que em garantís la meva autonomia personal, m'agradaria, per exemple poder anar a la Biblioteca de Ca n'Altimira i poder llegir llibres o utlitzar l'ordinador". En aquest sentit, es va demanar un programa lector per a ordinadors adaptat a persones cegues.
A la reunió també es va reclamar la inserció laboral de les persones amb discapacitat a les empreses "públiques o privades", "És una tasca de conscienciació que si arriba des de les administracions resulta més creïble" Els col.lectius d'atenció als discapacitats també van reclamar la realització d'activitats formatives a les escoles per tal de contribuir a la concienciació social sobre el tema.
Per últim, també es va demanar que els comerços estiguin adaptats i, en aquest sentit, Morral va anunciar la creació d'una ordenança per al comerç accesible.