dilluns, 29 de gener del 2007

Enxampen familiars de minusvàlids fent un ús fraudulent de les targetes per aparcar a Girona



L'Ajuntament de Girona i l'associació Mifas van denunciar ahir que es fa un ús fraudulent de les targetes d'aparcament per a minusvàlids per part, en molts casos, de familiars. La tinent d'alcalde de Mobilitat, Isabel Salamaña, va indicar ahir que des del mes de setembre s'han sancionat quatre persones per un ús indegut de la targeta i unes altres deu, per haver-ne falsificat. L'Ajuntament i Mifas fan una crida als ciutadans perquè facin un ús responsable d'aquestes targetes.
+ La Devesa és un dels llocs on s'ha detectat un ús inadequat dels aparcaments./ Foto: DAVID BRUGUÉ
L'Ajuntament de Girona i l'associació Mifas han detectat que familiars de persones discapacitades que tenen una targeta d'aparcament la utilitzen de manera inadequada per poder tenir el cotxe aparcat en una zona blava o en un espai reservat per a aquest col·lectiu mentre van a treballar. En alguns casos, es tracta de targetes que estan caducades perquè el familiar amb discapacitat ja ha mort. I també s'han trobat amb casos de falsificacions de targetes. La regidora de Mobilitat de Girona va indicar ahir que, tot i tractar-se d'una minoria, aquest comportament «irresponsable i insolidari» perjudica greument les persones discapacitades que necessiten de les places d'aparcament per moure's amb llibertat per la ciutat. «L'aparcament és una necessitat de tothom i s'ha d'administrar molt bé», va advertir el president de Mifas, Pere Tubert, que va reclamar a les administracions que facin un control per evitar aquest tipus d'abús.
Per la seva part, Salamaña va manifestar que, si bé des del mes de setembre s'ha fet un seguiment més directe del comportament d'alguns ciutadans, l'Ajuntament no vol iniciar una política de persecució. «La Policia Municipal té altres tasques per dur a terme que no pas vigilar aquestes persones», va raonar Salamaña. La regidora de Mobilitat va indicar que l'Ajuntament de Girona, que és el que expedeix les targetes, intentarà introduir algun element per dificultar la seva falsificació i es demanarà al Departament d'Acció Social de la Generalitat –administració que autoritza la concessió de les targetes– que busqui algun mecanisme per controlar-ne la vigència, atès que ara es donen per deu anys.