dimecres, 15 de novembre del 2006

PROGRAMA 15-11-06

Editorial: Aquesta setmana la dediquem al cinema i més concretament a la pel·licula "Va a ser que nadie es perfecto" que te com a protagonistes un cec (Fernando Tejero), un mut (santi Millan) i un coix (Jose Luis Garcïa Perez). CLIK escoltar la editorial.

És important saber el temps que et queda de vida? Aquesta es la pregunta que es va fer el doctor Arango de l'hospital Vall Hebrón. Ell i un equip d'investigadors ha trobat un nou marcador de càncer de còlon. CLICK per escoltar la entrevista.

Que és el càncer de còlon?
El càncer de colon és una malaltia en la qual les cèl·lules malignes es localitzen en la porció intermèdia i més llarga de l'intestí gruixut. És un tipus de càncer bastant comú en molts països, però també resulta fàcil de detectar, té un alt grau de curació i triga molt en desenvolupar-se. El colon, juntament amb el recte (porció final de l'intestí gruixut), és el lloc on s'emmagatzemen la femta abans de ser expulsades a l'exterior a través de l'anus. A l'encarregar-se d'aquesta labor, acumula substàncies de deixalla, pel que és un lloc propici per a l'aparició d'un càncer. Per això és important reduir el temps d'acumulació al mínim, adoptant una dieta equilibrada que faciliti el trànsit intestinal al màxim.

L 'Associació Catalana de Gossos d'Assistència és una entitat registrada sense ànim de lucre, creada l'any 2002, que té com a objectiu proporcionar més independència en la vida de les persones amb necessitats especials, gràcies a l'assistència d'un gos ensinistrat. Neus Izquierdo es la presidenta de l'associacio catalana de gossos d'assistència( www.perrosdeasistencia.org )Amb ella em parlat. CLICK per escoltar la entrevista.


"VA A SER QUE NADIE ES PERFECTO", la pel·lícula protagonitzada per Santi Millan, Fernando Tejero i Jose Luis García Pérez, és un clar exemple d'integració i bon humor. Hem parlat amb l'Albert Espinosa, el guionista. CLICK per escoltar la entrevista.


La recepta adaptada de la setmana: MACARRONS DE LA TERESA. Per escoltar la recepta feu un CLICK i bon profit.


Fins la propera setmana.